Електроенергия на стойност 1 468 000 лева е открадната в Югоизточна България

...
Електроенергия на стойност 1 468 000 лева е открадната в Югоизточна България
Коментари Харесай

EVN: Ромите са супер изрядни и не крадат ток! Други се опитват да ни мамят!

Електроенергия на стойност 1 468 000 лв. е открадната в Югоизточна България за предходната година, делът на Пловдив и региона по този параграф обаче е 396 5000 лв.. Това обявиха от EVN България на специфична конференция през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 
От сдружението се похвалиха с действителни резултати и висока разкриваемост след въвеждане на плана за отдалеченото отчитане на електромерите. Пилотно той започва в Пловдив и към този момент е към края си. В момента всички клиенти в Пловдив, Асеновград, Карлово, Хисаря, Раковски Съединение, Стамболийски и Калояново се регистрират по този метод. 
Големият плюс на тази система е, че незабавно дава сигнал, когато някой има нечисти намерения към електромера. Друг плюс е, че системата показва кой е съответният провинен и сметките за откраднатата сила се търси от него, а не се разпределя посред всички клиенти. 
Още когато някой пипне капака на електромера, при нас идва сигнал за неправда, описаха от сдружението. И все пак опити за кражба не липсват - по този начин да вземем за пример от ЕВН описаха за случай на отдалечено манипулиране на електромери, опити за залъгване на системата. Тя обаче вижда всичко, а към момента има и действително наказани за сходни дейности. 
Изненадващ пък е фактът, че ромските клиенти от повече от 30 махали на територията на ЕВН са измежду най-изрядните и не крадат ток, в противен случай - събираемостта там е над 95%, регистрираха от сдружението.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР